Då min vän Emma startat sin blogg HEmma hos Emma (väldigt fiffigt namn!) och är så himla kreativ varendaste dag vill jag härmed meddela att även jag kan vara väldigt kreativ. I afton har jag och Bönan gjort både färskost och ciabatta. Färskosten är himla enkel att göra så tycker jag alla borde testa!
Färskost
1 pkt filmjölk
3 dl gräddfil
kaffefilter
salt
peppar
vitlök
Blanda filmjölken och gräddfilen i en kastrull. Värm till ca 48-50 grader, eller då ni ser att det börjar klumpa sig och bli lite mer ostliknande.
Ta kaffefilter och placera ut i durkslag som står så de kan rinna av (eventuellt i en kastrull). Fördela ut den rinnande ostmassan i kaffefiltrerna och låt det sedan rinna av tills du har en fast massa kvar i varje filter. Häll ut all massa i en bunke och rör om lite granna.
Tillsätt salt och peppar efter behag. Pressa i vitlök, 1-3 klyftor beroende på hur stark smak man vill ha.
Kryddning alternativ 1 - vanlig färstost med vitlök
Tillsätt endast persilja till vitlöken. Mumma!
Kryddning alternativ 2 - starkare variant med ajvar relish.
Tillsätt ajvar relish, paprikapulver och lite chili. Spicy!
Servera med ett gott bröd till och en kopp te. Mysigt!
4 kommentarer:
Är det gött då?
Det är fruktansvärt gött!!! Tipsar också om att ha det på ett digestive kex - det är inte bara gött - det är fantastiskt gött!
Åh Ida vad glad jag blir. Måste självklart testa din ost också :) Ses vi snart? Kram
Ja vi får ta och styra upp något snart emma. Vi skulle kunna göra något kreativt tillsammans? :D
Skicka en kommentar