tisdag 6 oktober 2009

Pengartrubbel

Jag tror jag tjänade 6000 kronor mer än vad jag beräknade att jag skulle tjäna förra hösten. Detta tror jag innebär att jag precis kom över gränsen för att få mindre studiestöd, vilken jag i mina första beräkningar kom precis under. Hur skulle ni göra: skulle ni vänta och se om detta är något som csn märker eller skulle ni anmäla in detta och då troligen bli tvungen och betala tillbaka 5000? (pengar du för tillfället inte har)

3 kommentarer:

Nalle sa...

Ta det lugnt, spara ihop dem tills i vår när csn skickar ett brev med rubriken "du kan ha tjänat för mycket under 2008". Då redovisar du vad du tjänat och sen ber du om en avbetalningsplan.
På så sätt så hinner du:
1. Spara ihop en del pengar redan innan du måste betala.
2. Få ränta (visserligen löjligt liten, men man kan ju sätta pengarna i en fond eller något) fram tills dess att du betalar.
3. Betala från den buffert du sparat ihop, vilket gör att du kan jobba ihop mer pengar om du skulle behöva.

Hoppas det hjälper. =)

HON SOM ÄR JAG sa...

Mmmm...är lite så jag tänker, men problemet är att jag tror inte jag kommer ha några pengar kvar efter Barcelona. Förhoppningsvis kan de vänta tills jag får tillbaka på skatten och ta de pengarna då? För borde få rätt så mycket där...

Nalle sa...

Jag tror de kommer vilja ha pengar innan dess, men det är ju möjligt att det går att betala en liten summa varje månad och sen resten som en klumpsumma när du får skattepengarna.